Fraud Blocker

Perse Graphic Design?

Perse Graphic Design?

Perse Graphic Design?

Nëse jeni duke menduar për ndërrimin e karrierës për t’u bërë një dizenjues grafik, atëherë më lejoni t’ju them – kurrë nuk ka qenë një kohë më e mirë. Ky është profesioni i cili  po kërkohet gjithnjë e më shumë dhe ka pagesa relativisht të larta. Vetëm industritë krijuese kapin $ 87.4biliardë çdo vit në ekonominë e Mbretërisë së Bashkuar. Në vitin 2015, kishte 2.9 milion punë krijuese. Dhe e ardhmja po duket gjithnjë e më e ndritshme. Sipas studimeve, kërkesa për kurse të dizajnit grafik po rritet me shpejtësi gjatë pesë viteve të fundit, kjo tregon që tregu ka kërkesa të larta për këtë profesion.

Ende nuk jeni i bindur?

Lexoni më tej për të mësuar pse një karrierë në  “Graphic design”  mund të jetë vendimi më i mirë që keni marrë ndonjëherë.

Ju do të mësoni aftësi që një robot apo makinë nuk mund t’i bënin kurrë. Miliona punëtorë në Mbretërinë e Bashkuar kanë rrezik të zëvendësohen nga robotët brenda 15 viteve, pretendon një studim. Ky është një lajm depresiv për shumë njerëz, por nëse mësoni diçka që makineritë nuk mund të bënin kurrë, atëherë do të jeni duke dëshmuar të ardhmen në karrierën tuaj për shumë dekada që do të vijnë.

Dizajni grafik është krijues dhe kërkon që inteligjenca dhe idetë e drejtuara nga njeriu t’i përgjigjen tendencave, shijeve dhe asaj që ka qenë më parë. Kurrë nuk do të jetë diçka që një robot mund të imitojë. Sigurisht, teknologjia për të krijuar do të vazhdojë ta bëjë jetën tonë më të lehtë, por ata kurrë nuk do të na zëvendësojnë. Dizajnerët grafikë shprehin krijimtarinë e tyre çdo ditë. Si dhe për të zgjedhur paleta ngjyra, dhe duke zgjedhur imazhet dhe llojin, ata gjithashtu duhet të mendojnë “jashtë kutisë” për të zgjidhur shkurtesat sfiduese. Nëse jeni një lloj krijues, me një vëmendje të mirë për detaje, dizajni grafik ju jep mundësinë për të sjellë idetë tuaja në jetë.

Dizajni dhe markimi kanë më shumë rëndësi tani. Nevoja për të krijuar vizuale që do të tërheqin dhe fitojnë mbi këtë turmë të ashpër do të sigurojnë që modelimi të trajtohet me respektin që meriton. Do të jetë puna juaj si dizenjues për të ndihmuar të fitoni zemrat dhe mendjet përmes krijimtarisë tuaj.Teknologjia është më e lirë dhe më e arritshme. Interneti ofron një frymëzim të pasur dhe mësim të vazhdueshëm.

Kurrë nuk ka qenë një kohë më e mirë për të jetuar dhe punuar jashtë vendit. Nëse ndiheni aventureske dhe doni të siguroni një punë jashtë vendit, atëherë dizajni grafik është në kërkesë kudo. Në Australi, është një profesion që ju jep një shans të mirë për t’u kualifikuar për një vizë të aftë.

 

Ju jetoni në një kohë kur miliona mund të shohin punën tuaj. Nëse shfaqja është gjëja juaj, dhe ju doni të shihni emrin tuaj (ose punën) në drita, atëherë dizajni grafik është një nxitje masive për egon. Modelet tuaja mund të shihen nga miliona – në internet, në rrugë, në gazeta dhe revista, në paketim. Sytë e botës do të jenë në krijimtarinë tuaj. Dhe ka diçka vërtet magjike për këtë.

Do të keni mundësi të mbijetoni në shumë kthesa gjatë karrierës suaj. Kanë kaluar ditët kur mund të shijoni një “punë për jetë”. Sot, do të keni fat nëse mund të qëndroni kudo për më shumë se pesë vjet. Me siguri, dizajni grafik ju jep aftësi që janë në kërkesë dhe që mund të zbatohen në shumë rrugë të ndryshme të karrierës. Ju mund të jeni duke punuar diku me kohë të plotë në profesionin tuaj të mëparshëm, ndërkohë ju mund të punoni gjatë fundjavës apo gjatë pushimeve për ndonjë markë të madhe. Kjo do ju ndryshojë rutinën e përditshme, por do ju japë kënaqësi dhe vetvlerësim. Sasia e punëve të stilistëve në shtëpi është rritur ndjeshëm gjatë vitit të kaluar me marka të tilla si Apple, Google, Specsavers dhe NSPCC që të gjithë investojnë në talentin e tyre dhe agjencitë krijuese janë gjithnjë në kërkim të disenjatorëve të rinj.

Dizajni grafik e bën trurin tuaj shumë aktiv. Ju detyron të zgjidhni çdo ditë zgjidhjen e problemeve, gjë që ju sfidon dhe rrjedhimisht siguron që po performoni në kapacitetin tuaj më të mirë. Nëse dëshironi ta mbani trurin tuaj të fortë, të shëndetshëm dhe mbase më të zgjuar, atëherë dizajni grafik mund të ndihmojë.

Nëse doni të shikoni cfarë përmban një trajnim Graphic Design Kliko këtu

Për të parë Review për punën apo stafin tonë Kliko Këtu

 

Lini një Përgjigje

×
sqAlbanian