Loading...

Programim ne Python

Programim ne Python

trjanim-ne-python
21
May, 2020

Programim ne Python  është një gjuhë programimi me qëllime të përgjithshme.

Karakteristika

  • E pavarur nga platforma
  • E interpretueshme
  • Gjuhë skriptive e nivelit të lartë
  • Me burime të hapura – Open Source
  • Suporton programimin e orientuar nga objekti

Python është një gjuhë programimi e interpretueshme e pavarur nga platforma. Një gjuhë, më tepër skriptive se sa një gjuhë programimi. Python është ndër gjuhët e pakta të programimit që suporton karakteristika të programimit proçedurial dhe të orientuar nga objekti në të njëjtin program.

Përdorimet e Python

  • Web Aplikacionet dhe Web Framework-et si DJango dhe Pyramid
  • Programim Lojërash
  • Aplikacione Desktop
  • Micro Framework-et si Bottle dhe Flask

Python është me burime të hapura.  Python suportohet nga sistemet operative Windows , Mac OS, versionet Linux si Ubuntu, OpenSuse, etj.

 

Ejani të mësojmë të ndërtojmë programin tuaj të parë së bashku në Impact!

Ky është kursi programim ne Python që duhet marrë për cdo të ri/e re që kërkon të fillojë një karrierë në programim dhe parashikon të vazhdojë në teknologjitë Artificial Intelligence (AI) & Data Processing.

 

Cfare eshte python?

 

Python është padyshim një nga gjuhët programuese më të zhdërvjellta me një diversitet të lartë përdorimesh, duke ofruar mjete për qëllimë të shumta. Python mund të përdoret për data-mining dhe vizualizime, aplikacionet në ueb, zhvillimin e lojërave etj…

Ekzistojnë shumë librari të rëndësishme të krijuara për Python, duke e rritur përdorimin e saj në akademi dhe fusha të edukimit, siq janë matplotilb, pandas dhe pyGal.

Sidoqoftë, mos e leni fuqinë dhe potencialin e Python t’ju frikësojë nëse jeni një fillestar dhe sapo keni filluar programimin. Duke ju falenderuar sintaksës së saj të thjeshtë dhe të lexueshme, Python është një prej gjuhëve më të përshtatshmë për fillestarët. Në fakt, të lexoni Python është shumë e ngjashmë sikur të lexoni Anglisht. Poashtu Python ka një komunitet të madh dhe përkarhës, të cilët mund të ju ndihmojnë në çdo hap tuajin drejt mësimit dhe zhvillimit në këtë gjuhë.

Permbajtja trajnimit

Kohëzgjatja: 20 orë

Hyrje ne Python  0/0

No items in this section

Variablat dhe tipet e te dhenave  0/0

No items in this section

Organizimi i kodit (funksione, module, paketa)  0/0

No items in this section

Paketa numpy dhe vektorët N-dimensional  0/0

No items in this section

Pandas  0/0

No items in this section

Përpunim dhe përgatitje e të dhënave  0/0

No items in this section

Databazat  0/0

No items in this section

Paketa matplotlib dhe paraqitja grafike e të dhënave  0/0

No items in this section

Perfundim, permbledhje dhe extra  0/0

No items in this section

Vleresimet

0.0

0 vlerësime

5 yje
0%
4 yje
0%
3 yje
0%
2 yje
0%
1 yje
0%
Scroll Up