Fraud Blocker

Rëndësia e Digital Marketing sot

Rëndësia e Digital Marketing sot

Rëndësia e Digital Marketing sot

Rendesia e Digital Marketing sot

Me rritjen e vazhdueshme të përdoruesve të internetit në të gjithë globin, numri i industrive të bazuara në internet  të bazuara në internet po rritet me një shpejtësi të madhe. Kjo kërkon nevojën për marketing dixhital. Kështu që, përmes këtij artikullido te tregojme arsyet kryesore për të mësuar Digital Marketing dhe pse duhet ta konsideroni atë si karrierën tuaj.

Rëndësia e Digital Marketing sot po rritet gjithnjë e më shumë

Teknologjia,  përsëri vazhdon të drejtojë biznesin në shekullin 21 dhe zotërimi i teknikave të marketingut dixhital është një parakusht i domosdoshëm. Epo, ju jeni të vetëdijshëm për termin Marketingu Dixhital si një medium për të promovuar produktin tuaj dhe biznesin tuaj.

Strategjia e sotme e marketingut varet tërësisht nga Marketingu Dixhital. Rritja e numrit të rezultateve të shitjeve në rritjen e të ardhurave.Kjo ju ndihmon të markoni kompaninë tuaj.Lehtë për tu njohur me kanalet e marketingut.Marketingu dixhital ndihmon për të ndërtuar një marrëdhënie më të mirë me klientët perspektivat tuaja. Roi më i mirë (Kthimi i Investimit).Ka mundësi të gjera dhe dinamike të karrierës.

Këto janë disa përfitime të dukshme nga të paturit e një ekipi Digital Marketing në organizatën tuaj

Tani., Le të vazhdojmë më tej me këtë artikull mbi 10 arsyet kryesore për të mësuar Marketingu Dixhital dhe për të kuptuar trendet më të fundit të tregut në këtë fushë.

Trendet e marketingut dixhital

Deri në vitin 2021, Marketingu Dixhital është gati të rritet në një total prej 118 miliardë dollarësh. Statistikat gjithashtu tregojnë se trafiku i marketingut indian pritet të rritet 291 herë më i madh se sa ishte në 2005. Duke folur për kanalet e marketingut dixhital, 22% e popullsisë së botës është në Facebook. Dhe, 51% e përdoruesve të Instagram janë në të çdo ditë.

Tani, tendencat aktuale të industrisë së marketingut dixhital janë:

“Inteligjenca artificiale është mundësia më e madhe tregtare për kompanitë, industritë dhe vendet dhe do të rrisë PBB-në globale deri në 14% deri në 2030”. Kjo do të thotë se “të ardhurit e AI do të gjejnë një konkurrencë serioze brenda disa viteve të ardhshme”.

Chatbots do të furnizojë deri në 85% deri në vitin 2020. Kjo teknologji  përdor mesazhe të menjëhershme për të biseduar në kohë reale me vizitorët.  Perpos do të ndihmojë bizneset të kursejnë mbi 8 miliard dollarë në vit. E cila është një shumë e madhe!

Shumë njerëz në të gjithë globin preferojnë të përdorin Chatbots si platformën e tyre të përgjegjshme për mbështetjen 24/7. Kryesisht për përgjigje, rikujtoni me saktësi të gjithë historinë tuaj të blerjes. Por më shpesh këto përdoren për t’iu përgjigjur pyetjeve të thjeshta ose për të ndihmuar një përdorues të kryejë një detyrë të thjeshtë.

Video Marketingu është një nga tendencat më të famshme dhe më të rëndësishme të marketingut sot.  Ka të ngjarë të vazhdojë për 5-10 vitet e ardhshme. Dhe gjithashtu, një fakt i dukshëm është se 70% e konsumatorëve thonë se ata kanë njohur një markë duke parë videon promovuese të markës së tyre në kanale të ndryshme të marketingut. Gjithashtu, përveç kësaj, 52% e konsumatorëve thonë se shikimi i videove të produkteve i bën ata më të sigurt në vendimet e blerjes në internet.

Fakti argëtues

Deri në vitin 2020, vetëm videot e marketingut do të përbëjnë më shumë se 85% të të gjithë trafikut të internetit të konsumatorëve në SH.B.A. shumica e videove.

Duke folur për Video Marketing, YouTube nuk është mënyra e vetme për të arritur trafik. Ka shumë mënyra për të nxitur një angazhim më të lartë në drejtim të marketingut video. Ndërsa mund të bëni një postim të vogël në video ose të filloni një transmetim të drejtpërdrejtë në Facebook, Instagram ose LinkedIn.

Marketingu i realitetit të shtuar dhe virtual

Reklamat e realitetit të zgjeruar renditen në mesin e aplikacioneve kryesore të përdorura nga tregtarët. Duke përdorur këtë, ju mund të sillni mjedise statike , diçka që do të integronte ofertën me realitetin e blerësit.

Ky trend është një nga pikat kryesore të vitit 2019. Sipas Statistikave , madhësia e tregut AR dhe VR në të gjithë botën pritet të arrijë 209.2 miliardë dollarë në vetëm 4 vjet.

Ritmet e rritjes së Tregjeve Dixhitale po rriten

Marketingu dixhital është një teknologji në zhvillim të shpejtë. Statistikat gjithashtu tregojnë se kjo fushë do të përjetojë një rritje të shpejtë të mundësive të punës. Pritet të arrijë afërsisht 1,50,000 vende pune deri në fund të vitit 2020.

Marketingu dixhital ju jep një hapësirë ​​të madhe dhe një mori opsionesh pune para jush. Një raport I kohëve të fundit gjithashtu thotë se ka mbi 75,000 lista të vendeve të punës . Kjo fushë është shumë e kërkuar pasi shumë tregtarë dixhitalë fillojnë me pagën duke filluar nga 45,000 dollarë.

Ndryshe nga fushat e tjera, Marketingu Dixhital ka shumë mundësi. Jo vetëm për sa i përket vendeve të punës, por gjithashtu, dikush mund të fitojë si një tregtar i pavarur Digital Marketer. Dhe gjithashtu të bëjë një shumë parash të jashtëzakonshme. Marketingu dixhital po zhvillohet dhe kështu krijon shumë mundësi për studentët e rinj dhe profesionistë me përvojë.

Lehtë për të filluar një projekt të ri krijues të biznesit

 

Ju mund ta krijoni lehtësisht projektin tuaj duke përdorur platformat shumë të përdorura si YouTube, krijimin e blogut dhe marketingun e partneritetit. Këto janë një pjesë e marketingut dixhital.

Pasi të kuptoni se si funksionon kjo, do të dini se ku të bëni më shumë përpjekje. Cilin kanal marketingu duhet të preferoni për të arritur audiencën tuaj të synuar etj. Përveç kësaj, ju do të keni gjithashtu njohuri të mjaftueshme në lidhje me optimizmin e blogut tuaj. Gjithashtu dhe kanalit të marketingut sipas zgjedhjes suaj, në mënyrë që audienca juaj t’ju gjejë.

Shiko postime te ngjashme.Kliko KETU

Rendesia e Digital Marketing sot

Lini një Përgjigje

×
sqAlbanian