Trajnim HTML5 & CSS3 + WordPress

Trajnim HTML5 & CSS3 + WordPress

program-coding-website-language-usb-backup_24908-18739
11
Apr, 2020

Në këtë Trajnim HTML5 & CSS3 do të trajtohet krijimi i web faqeve në gjuhët programuese HTML,CSS dhe JavaScript.

HTML është një gjuhë që shërben për krijimin dhe dizejnimin e web faqeve në internet.

Në këtë punim do të trajtojmë çështjet që kanë të bëjnë me njohjen e programimit të këtillë që përmban komanda ( urdhra ) për ndërtimin e një dokumenti hypertekst i cili dotë përmbajë të dhëna apo informata në formate të ndryshme si tekst, imazhe, muzikë etj.

Po ashtu do të prezantojmë shembuj të ndryshëm të komandave kodeve në gjuhën CSS dhe JavaScript.

 

Gjatë këtij moduli ju do të:

 • – mësoni konceptet elementare se si funskionon Web-i
 • – merrni kuptim të thellë të teknologjive bazë në Web si HTML dhe CSS

Planprogrami i HTML5 & CSS3

Trajnim HTML5 & CSS3 – Konceptet Bazike

 • Elementet dhe tags
 • Shfletuesit dhe versionet e HTML
 • Struktura e webfaqës
 • Titujt, paragrafet, listat, linqet, tabelat
 • Formatimi i tekstit
 • Vendosja dhe manipulimi i imazheve në webfaqe
 • Vendosja e formularëve dhe përdorimi i tyre
 • Hyrje në CSS
 • Sintaksa e CSS
 • Mënyrat e targetimit të elementeve të HTML
 • Klasat dhe ID-at
 • Përdorimi i atributeve të CSS për stilizimin e elementeve të HTML
 • Floating
 • Modeli i kutisë – kufizimet, padding dhe margin
 • Pozicionimet
 • Përdorimi i fonteve në CSS , Google Fonts, aplikimi i fonteve të veqanta
 • Grupimi i elementive dhe reshtimi i tyre
 • Selektorët dhe pseudo klasat

 

 

Permbajtja trajnimit

Orë gjithësej:4 seanca Kohëzgjatja: 20 orë

Stilimet CSS  0/1

 • 1.

Krijimi Menuse  0/0

No items in this section

Krijimi i Listave  0/0

No items in this section

Ndertimi i tabelave  0/0

No items in this section

Html Forms  0/0

No items in this section

Bootstrap  0/0

No items in this section

Bootstrap 2  0/0

No items in this section

Slider  0/0

No items in this section

Stilimet 2  0/0

No items in this section

Hedhja website ne Domain  0/0

No items in this section

Hyrje ne HTML  0/2

Lektori

Said Duleviç

Web Developer - Lecturer

Msc Said Dulevic ka mbaruar masterin shkencor per shkenca kompjuterike te aplikuara prane Universitetit Aleksander Moisiu Durres.Bachelor ne Shkenca Kompjuterike. Said ka disa certifikime nga Universiteti per punime dhe workshope. Gjithashtu disa nga eksperiencat, 2012 – Radio Dj, Music Producer 2015 – Marketing LR 2017- Android Developer te Vrana Security 2018 – Lektor ne Smart Center 2018 – .NET Developer ne Vivido Software Sh.p.k 2019 – Project Manager Immense Group Sh.p.k Me teper info: said.al

Vleresimet

0.0

0 vlerësime

5 yje
0%
4 yje
0%
3 yje
0%
2 yje
0%
1 yje
0%
Scroll Up